Echiparea masinii pentru iarna - accesorii auto de iarna care nu trebuie sa lipseasca din masina ta

Iarna este un anotimp plin de provocari. De aceea, este important sa te pregatesti asa cum se cuvine, pentru a le face fata cu brio tuturor. Trebuie sa te asiguri ca locuinta ta iti ofera toate conditiile optime din punct de vedere al confortului termic, dar nu ai cum sa neglijezi nici starea autoturismului. Conditiile de drum pe care trebuie sa le infrunti pe timpul sezonului rece sunt unele dificile, insa nu doar ce se intampla in timpul calatoriilor tale este relevant. Trebuie sa te preocupe si ce faci atunci cand gasesti masina inzapezita sau te confrunti cu situatii critice, cum ar fi parbrizul acoperit de gheata sau eventuale incidente din trafic, cauzate de conditiile meteo nefavorabile.

Din fericire, exista foarte multe accesorii auto de iarna, care te vor ajuta sa abordezi in mod mai relaxat cea mai grea perioada a anului pentru soferi. Cele mai bune accesorii auto pentru iarna iti vor fi de folos in situatiile dificile din sezonul rece. In acelasi timp, simpla lor prezenta in masina ta va fi suficienta pentru a-ti oferi un plus de liniste si confort, atunci cand pleci la drum. Pe langa diversele accesorii de iarna pentru masina, conteaza si alte masuri pe care le adopti. Afla in continuare cele mai importante informatii despre echiparea masinii pentru iarna!


Cuprins


  1. Accesorii auto de iarna - ce accesorii pentru iarna auto nu trebuie sa lipseasca din masina ta
  2. Echiparea masinii pentru iarna - ce alte masuri sa iei pentru o iarna fara griji



1. Accesorii auto de iarna - ce accesorii pentru iarna auto nu trebuie sa lipseasca din masina ta


Daca vrei sa stii ce trebuie sa ai in masina pe timp de iarna, este esential sa cunosti mai intai care sunt pericolele la care esti expus, in calitate de sofer sau posesor auto, pe parcursul sezonului rece. Principalele amenintari sunt temperaturile foarte scazute si precipitatiile. Acestea conduc la aparitia de polei si zapada pe carosabil, dar pot sa provoace si inghetarea geamurilor, a manerelor si chiar a bateriei.

Din fericire, daca echiparea autoturismelor pentru iarna este facuta in mod corect, multe dintre probleme sunt usor de rezolvat. Iata care sunt cele mai utile produse de iarna pentru masina si la ce se utilizeaza acestea.


Lopeti pentru zapada - cu ajutorul unor lopeti pentru zapada din materiale de calitate, vei putea sa indepartezi omatul acumulat in jurul sau pe suprafata masinii tale, dupa orice ninsoare abundenta. De asemenea, vei putea sa eliberezi drumul, atunci cand vrei sa pleci de acasa, dupa ce a nins o noapte intreaga. Exista mai multe tipuri de astfel de accesorii auto pentru zapada, care difera in functie de structura, dar si de materialele din care sunt produse.

  • Lopeti pentru zapada cu maner si roti - cu un corp produs din PVC si maner din material metalic, aceasta lopata este o varianta foarte practica, datorita rotilor din dotare. Rotile iti vor permite sa folosesti lopata fara un efort considerabil. Un mic dezavantaj pe care il poate avea aceasta varianta consta in faptul ca este potrivita mai degraba pentru un strat mic de zapada. La PromoKasa gasesti modele cu lungime de 80 cm si o latime de 45 cm. 
  • Lopeti din aluminiu - aceasta lopata reprezinta o varianta excelenta pentru ca este produsa 100% din aluminiu. Culoarea ei este una care imita nuanta otelului inoxidabil. Poti opta pentru o varianta cu lungime de 50 cm si latime de 38 cm. Lopata poate fi usor transportata cu autoturismul, ceea ce reprezinta un avantaj deosebit, atunci cand ai de gand sa calatoresti intr-o zona in care se anunta ninsori. Aluminiul din care sunt produse corpul si manerul lopetii garanteaza o indepartare facila si rapida a zapezii din jurul autoturismului, pentru ca tu sa poti pleca rapid catre urmatoarea destinatie. 


echiparea masinii de iarna

  • Lopeti din plastic, cu coada din aluminiu - corpul din plastic garanteaza eficienta in deszapezire si permite patrunderea si in cele mai adanci straturi de zapada. De asemenea, coada din aluminiu ofera garantia unei prize confortabile. Acest tip de lopata este usor de manevrat, rezistenta si foarte eficienta. Plasticul si aluminiul rezista la temperaturi minime de aproape -30 de grade Celsius, deci poti folosi lopata si in conditii de ger naprasnic.

Spray-uri pentru masina - echiparea de iarna a autovehiculelor poate fi considerata eficienta si completa atunci cand incluzi in planul tau si diverse tipuri de spray-uri tehnice auto. Exista mai multe variante de astfel de spray-uri, fiecare avand un rol distinct. Este vorba despre urmatoarele variante:

  • Spray degripant deblocant - in cazul unui ger foarte puternic, exista posibilitatea ca usile autoturismului sa ramana blocate. Cu ajutorul unui spray degripant, problema se poate remedia rapid. De asemenea, acest tip de spray poate sa imbunatateasca si capacitatea motoarelor ude de a porni.
  • Spray pentru indepartarea ghetei - temperaturile foarte scazute determina inghetarea parbrizului si a geamurilor. Cu ajutorul unui spray special pentru dezghetare, geamurile pot ajunge rapid intr-o stare optima, care sa asigure vizibilitate la drum. Spray-ul nu ataca materialele plastice sau vopseaua, actioneaza rapid si ofera protectie impotriva inghetarii. Dupa aplicarea spray-ului, se curata gheata cu un razuitor de parbriz.

Trusa de scule - daca ai cateva cunostinte de mecanica, vei putea sa remediezi o multime de probleme care pot aparea pe timp de iarna, la nivelul autoturismului tau. Pe langa cunostinte de baza in domeniu, ai nevoie si de cateva accesorii de iarna pentru masina, care de regula, se gasesc intr-o trusa de scule. Poti sa alegi trusa cu 20 de piese sau variante cu pana la 120 de piese. 

scule auto

Acestea includ patenti, clesti, diverse tipuri de surubelnite si multe alte scule care ti-ar putea fi de folosi intr-o varietate de contexte care pot sa se manifeste pe parcursul iernii. Trusa de scule nu este doar un accesoriu auto pentru iarna, ci isi poate dovedi utilitatea si in restul anului. 

Accesorii pentru remorcat - fac parte din categoria modelelor de echipamente pentru transport si ridicat si sunt un sprijin real pentru soferi, atunci cand acestia raman blocati cu masina in nameti si au nevoie sa fie tractati. De asemenea, accesoriile din aceasta categorie pot fi utilizate si pentru a ajuta alti soferi aflati in situatii dificile. O solutie excelenta este chinga de ancorare. 

Poti comanda de la Promokasa.ro chingi de ancorare de dimensiuni diferite. Acestea sunt produse din materiale care le confera o deosebita rezistenta si sunt dotate si cu clichet, pentru prindere facila. O chinga pentru ancorare poate sa sustina o greutate de pana la 5000 de kilograme. Greutatea unei masini din clasa SUV poate ajunge pana la 3000 kg, in vreme ce un turism obisnuit cantareste in jur de 1000 - 1300 kg.


drumuri inzapezite


Accesorii electronice pentru masina - una dintre cele mai comune consecinte ale gerului care se manifesta pe timpul iernii este inghetarea bateriilor auto. In cazul in care un acumulator auto ingheata, acesta nu va mai putea sa contribuie la pornirea masinii. Drept urmare, soferul va fi nevoit sa incarce cumva bateria, iar cablurile de pornire auto sunt esentiale pentru indeplinirea acestui obiectiv. Exista si alte accesorii electronice auto necesare pe timp de iarna. Iata care sunt cele mai importante:

  • Cabluri de pornire auto - se utilizeaza pentru a porni in regim de urgenta masina al carei acumulator este descarcat. Sunt cabluri lungi de 2,5 metri, in general, dotate cu manere izolate. Cablurile produse din cupru permit transmiterea de curent de la o baterie functionala, montata pe o alta masina, catre cea descarcata. 
  • Incarcator pentru baterie - daca ai doar cabluri de pornire auto la dispozitie, ele te vor salva in situatia in care poti cere ajutor din partea soferului unui alt autoturism. Insa, atunci cand te afli intr-o zona izolata, salvarea poate veni din partea unui incarcator portabil pentru baterie. Exista mai multe variante, care difera in functie de dimensiuni, tensiune si capacitate. Este important sa identifici modelul potrivit pentru masina ta si sa il incluzi in „arsenalul” tau  de accesorii auto pentru iarna. 

2. Echiparea masinii pentru iarna - ce alte masuri sa iei pentru o iarna fara griji

Accesoriile auto pentru iarna pe care ti le-am prezentat sunt unele dintre cele mai importante pe care le poti include colectia ta, pentru ca te vor ajuta pe parcursul sezonului rece. In acelasi timp, exista si alte accesorii si masuri pe care trebuie sa le iei in calcul, inainte de aparitia conditiilor de iarna. Iata care sunt acestea:

  • Foloseste anvelopele potrivite - in Romania, circulatia pe drumurile acoperite de zapada sau polei este permisa, din punct de vedere legal, doar daca ai montate pe autoturism anvelope de iarna sau all season, inscriptionate cu simbolul M+S / MS / M.S. / M&S si cel al fulgului de nea in interiorul muntelui cu trei varfuri. Este important sa iti echipezi masina cu pneurile potrivite, atat pentru a evita incidentele nedorite, cat si pentru a scapa de amenzile usturatoare pe care le poti primi, daca circuli cu anvelope de vara in conditii de iarna.   

masina blocata in zapada

  • Tine sare sau nisip in masina - chiar si un sac de 1 kg de nisip sau de sare te poate ajuta sa deblochezi masina inzapezita. O astfel de situatie nedorita poate aparea chiar si atunci cand lasi masina in parcare, peste noapte, iar zapada sau gheata se acumuleaza la nivelul asfaltului. Daca vrei sa pleci usor de pe loc, poti presara sare sau nisip in fata rotilor din fata si din spate
  • Cumpara o racleta - asa cum ai aflat anterior, spray-ul pentru indepartarea ghetei topeste rapid gheata de pe parbriz, luneta sau geamurile laterale. Odata ce incepe topirea, gheata poate fi indepartata rapid cu ajutorul unei raclete din plastic. Aceasta este un obiect de dimensiuni reduse, astfel ca nu iti va fi dificil sa ii gasesti un loc pentru depozitare, chiar in portbagaj. 
  • Pune lanturi de iarna in portbagaj - exista categorii de masini care pot circula in conditii de drum acoperit de zapada sau polei doar prin montarea lanturilor la nivelul rotilor. Acest element este obligatoriu, in cazul acestor autovehicule. Este vorba despre masinile de mare tonaj (>3,5 tone). Insa si in cazul masinilor mai mici, lanturile se pot dovedi a fi foarte utile, in conditii de iarna. Ele te vor ajuta sa parcurgi cu succes drumurile acoperite de zapada si te vor feri de pericolul deraparii. 
  • Foloseste vesta reflectorizanta - aceasta nu reprezinta un accesoriu auto obligatoriu, spre deosebire de triunghiurile reflectorizante, extinctorul sau trusa de prim ajutor. Cu toate acestea, o astfel de vesta poate sa te scuteasca de o multime de neplaceri. Daca ramai blocat pe timpul noptii sau iesi din masina oprita pe marginea drumului, este important sa te asiguri ca ceilalti soferi te pot observa din timp, pentru a evita producerea unor accidente. Vesta reflectorizanta este foarte utila, din acest punct de vedere. 
  • Pregateste-ti provizii de hrana si apa - daca stii ca urmeaza sa efectuezi o calatorie lunga, in conditii grele de drum, este o idee foarte buna sa iei la tine cateva gustari si rezerve de apa. Pot aparea oricand ambuteiaje in zone izolate, iar deblocarea acestora dureaza deseori cateva ore. Este important sa ai cele necesare pentru a te hrani si hidrata in mod corespunzator, pana la deblocarea traficului. Poti sa apelezi si la termosuri in care sa pui ceai sau cafea, care te vor ajuta sa te si incalzesti in timpul in care esti blocat. 

drumuri iarna
Acestea sunt cele mai importante accesorii auto pentru iarna si cele mai inspirate masuri pe care le poti lua, pentru a avea parte de experiente de sofat pozitive, chiar si pe parcursul lunilor grele de iarna. Promokasa.ro te ajuta sa iti echipezi autoturismul cu accesoriile esentiale, pentru a iesi cu bine din orice situatie dificila. Iti oferim produse de calitate, versatile si cu rezistenta deosebita in conditii de temperaturi scazute si precipitatii specifice sezonului rece. Comanda online produsele de care ai nevoie si bucura-te de calatorii linistite!


Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii